Які рахунки очікувати за тепло?

0
1320

Опалювальний сезон 2015-2016 розпочався. Тарифи на тепло підвищились втричі. Нововолинці із жахом очікують платіжок в кінці місяця. Чи дійсно така страшна ситуація, як здається на перший погляд і скільки доведеться споживачам викласти зі своєї кишені грошей розповіли нашій знімальній групі перший заступник міського голови Володимир Рожелюк та директор КП «Нововолинськтеплокомуненерго» Анатолій Гаврилюк.

 Тарифи у шахтарському місті завжди були найнижчі в області, оскільки їх затверджувала міська рада. Сьогодні ж ціна на електроенергію, теплопостачання, газ та воду формує і затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, а от квартплату та вивезення сміття встановлює міськрада, і варто зазначити вони залишились найдешевші.  Директор «Нововолинськтеплокомуненерго» Анатолій Гаврилюк роз’яснив детально структуру тарифів, зокрема зазначив у вартість теплопостачання закладаються затрати по електроенергії, газу, заробітній платі, соц. заходи та інші витрати. Також не менш важливо – у нашому місті п’ятиповерхові забудови складають лише 59 % у той час як в Ковелі 91 % , а це означає, що обігріти багатоквартирні будинки значно вигідніше ніж одноповерхові, яких у Нововолинську– 11%.

Анатолій Миколайович запевнив, залежно від погодних умов тарифи будуть коригувати, тому скоріше за все по 22, 96. за 1м2 нововолинці сплачувати не будуть, навіть незважаючи на те, що підприємство може понести збитки.

Тему підвищення тарифів активно використовують у  передвиборчій агітації, звинувачуючи міську владу. Ціну встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг і не залежить від місцевих посадовців.

Володимир Рожелюк також зазначив, що переходити на автономне опалення тепер не буде дешевше. Вартість тепла, яке виробляють власні котли практично зрівнялася з теплом, яке виробляє комунальне підприємство.

У Верховній Раді готують законопроект про повернення на місця формування тарифів. У разі прийняття закону, питання про найвищі ціни на комунальні послуги чи спекуляції навколо цієї теми зникнуть, а поки мешканців закликають оформляти субсидії, тим самим платити за комірне менше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here