Європейські експерти обговорили з владою Нововолинська перспективи співпраці

0
902

25 вересня у Нововолинську відбулась зустріч ключових експертів програми CoM-DeP із керівниками міста, присвячена реалізації проекту «Перший крок у переході на відновлювані джерела енергії».

Гостей, які представляли Європейську комісію, в першу чергу цікавив стан справ із закриттям котельні Південно-Східного району міста, яке заплановане до кінця року.

Заступник міського голови Едуард Савік висловив надію, що реалізація даного заходу стане частиною власного внеску, яке місто зобов’язалося забезпечити,відзначивши, що Державний фонд регіонального розвитку виділив на це понад 6 мільйонів гривень.

Важливою частиною зустрічі було знайти узгоджену позицію, щодо застосування особливостей європейського та українського законодавства, що на думку ключового експерта Яна Ваандерса й вдалося зробити. У свою чергу, технічний експерт Лєшек Каспровіч запевнив, що команда підтримки програми CoM-DePзробить все можливе, аби місто досягло тих високих результатів, які були задекларовані в описі проекту.

Також гостям було цікаво відвідати котельні міста та навчальний корпус ЗОШ №7, які уже через рік будуть модернізовані за кошти ЄС.

Підсумовуючи зустріч, міський голова Віктор Сапожніков оптимістично оцінив перспективи співпраці із Європейським Союзом, запевнивши, що влада міста і надалі докладатиме усіх зусиль для успішного втілення спільних планів.

Довідково:

Проект «Перший крок у переході на відновлювані джерела енергії у місті Нововолинську»стартував 1 квітня2015 року та триватиме 30 місяців. Внаслідок його реалізації буде досягнуто суттєвого скорочення викидів парникових газів за рахунок впровадження енергоефективних технологій, використання відновлювальних видів палива та формування енергоощадної поведінки у жителів міста.

В рамках проекту заплановано провести ряд заходів, таких як повна термомодернізація ЗОШ №7 (утеплення фасаду, заміна вікон та дверей, освітлення, встановлення сонячних колекторів та сонячних панелей), закриття котельні Південно-східного району (закриття старої неефективної котельні та переключення навантаження на котельню 26 кварталу), прокладання тепломережі від котельні 26 кварталу до заводу із переробки твердих побутових відходів, який планується побудувати у найближчі роки.

Загальний бюджет проекту становить 1 296 328,01 Євро,з яких сума гранту Європейського Союзу -1 037 062,41Євро, решта – власний внесок міста. Проект буде реалізовано спільно із Управлінням економічної політики та інвестицій Нововолинської міської ради та ПО «Українська некомерційна енергетична агенція».

novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here