Розпочав роботу єдиний Веб-портал використання публічних коштів

0
1175

Відтепер рух фінансів головних розпорядників коштів відбуватиметься фактично в режимі он-лайн.

Про це інформувала під час оперативної наради заступник начальника головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Людмила Хвещук.

– На виконання вимог пункту 3 статті 3 «Закону України від 11.02.2015 № 183-VII «Про відкритість використання публічних коштів» Державна казначейська служба України починає з 15 вересня 2015 року оприлюднювати на єдиному веб-порталі використання публічних коштів інформацію про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку, у тому числі за операціями на реєстраційних, спеціальних реєстраційних та інших рахунках розпорядників бюджетних коштів, – розповіла Людмила Хвещук.

Оприлюдненню на веб-порталі не підлягає інформація про трансакції, пов’язані з видатками, які проводяться з грифом «цілком таємно», «таємно», «для службового використання», та трансакції, утворених відповідно до закону, військових формувань, правоохоронних органів щодо забезпечення обороноздатності країни в особливий період або під час проведення антитерористичної операції.

– Тому з метою виконання зазначеної норми казначейство забезпечує доопрацювання програмного продукту, – наголосила Людмила Хвещак. – Також певну особливість має інформація, що містить персональні дані.

Система роботи наступна: всі дані про рух фінансів розпорядників бюджетних коштів передаються до територіальних відділень казначейської служби, далі інформація надсилається до Державної казначейської служби, звідти – у Міністерство фінансів України, після чого розміщується на єдиному Веб-порталі використання публічних коштів. Відповідальність за достовірність та правильність опублікованих даних лежить та керівниках установ – головних розпорядників бюджетних коштів.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here