Експерти повідомили, що щоденна ходьба може додати сім років до життя

0
612

На думку експертів в галузі охорони здоров’я, щоденна 25-хвилинна швидка ходьба може додати 7 років до вашого життя. Так, помірні фізичні навантаження можуть удвічі скоротити ризик смерті від серцевого нападу у віці від п’ятдесяти до шістдесяти років.

Новину повідомляє The Independent. Передає «Преса України».

Нові дослідження, представлені в Європейському товаристві кардіологів (ESC), припускають, що регулярні фізичні вправи можуть збільшити тривалість життя.
В рамках навчання в університеті Саар у Німеччині була протестована група з 69 здорових некурящих людей у віці між 30 і 60 років, які не робили регулярні фізичні вправи.

Аналізи крові, які брались у піддослідних протягом шести місяців регулярних аеробних вправ високої інтенсивності і силового тренування показали, що в організмі людей був спровокований процес анти-старіння, який допоміг відновити старі ДНК.

«Це говорить про те, що, коли люди регулярно займаються спортом, вони уповільнюють процес старіння», – сказав Санджай Шарма, професор університетських лікарень Святого Георгія в Лондоні.

«Ми ніколи не уникнути старіння, але ми можемо затримати цей процес» , – додав він.

На його думку, фізичні вправи додають до семи років додаткового життя.

Експерти зазначили, що кожен повинен виділяти принаймні 20 хвилин в день для швидкої ходьби або бігу підтюпцем. Враховуючи сидячий спосіб життя і зміни в раціоні харчування, це може також поліпшити функціонування мозку.

Також експерти наголосили, що вправи приносить користь у будь-якому віці.

Як повідомлялось нами раніше, від серцево-судинних захворювань помирає більше чотирьох мільйонів європейців щороку. Ішемічна хвороба серця, одна з основних форм серцево-судинних захворювань, є причиною 20 відсотків жіночої смертності в Європі кожен рік, а це в 10 разів більше, ніж рак молочної залози.

Нагадаємо, вчені вже підтвердили, що білок запобігає серцево-судинним захворюванням.

Також нагадаємо, на думку дослідників у Великобританії, ті, хто працює довше протягом тижня значно збільшують свої шанси на інсульт.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here