Американець за допомогою 3D-друку створює цеглу з екологічних матеріалів

0
624

Американський дизайнер Чад Нутсен винайшов спосіб виробництва будівельної цегли за допомогою 3D-друку з так званого костробетону. За словами розробника, використання такої цегли дозволить скоротити викиди вуглекислого газу в усьому світі на 7-8 відсотків, повідомляє ресурс Vzavtra.net.

Костробетон представляє собою екологічний будівельний матеріал, який складається з конопляної костриці (органічний наповнювач – здерев’янілі частини стебел прядильних рослин), піску (мінерального наповнювача), портландцементу і води. Матеріал міцний, має звукоізолюючі властивості, він стійкий до виникнення цвілі і гниття, а також довговічний без втрати зовнішньої естетичності.

Дизайнер Нутсен розробив власну технологію виготовлення будівельних елементів з костробетону за допомогою 3D-друку. Особлива структура матеріалу дозволяє виготовляти цеглу невеликої ваги, яка при цьому залишається міцною.

Технологія американська дозволяє виготовляти будівельні матеріали будь-якої форми. А за рахунок внутрішніх пустот в блоки можна включити спеціальні виїмки для комунікацій і електропроводки, що дозволить вже на етапі проектування закласти в конструкцію будинку всі необхідні інженерні системи.

Для того, щоб продемонструвати унікальні особливості нових 3D-друкованих будівельних блоків з костробетону, а також можливості їх використання в якості альтернативи звичайним залізобетонним блокам, дизайнер і його команда збираються побудувати з них тестовий будинок, пише ecotown.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here