Що потрібно зробити після покупки нового телефона?

0
856

Запах щойно придбаного смартфона не повинен збивати вас та підштовхувати робити фотографії девайсу для соцмереж. Це можна буде зробити після того, як ви підготуєте новинку до використання та перевірите, що з гаджетом все гаразд. Ось кілька порад для цього, які можуть здатися очевидними та банальними, але пам’ятайте: поки один грається вже десятим своїм смартфоном, інший з острахом освоює свій перший Android-гаджет.

1. Ретельно вивчіть вміст коробки

Перевірте, чи не забули на заводі покласти кабель, зарядний пристрій, навушники та інші аксесуари, які мають бути в комплекті. Про вміст коробки дізнавайтеся на сайті виробника, адже деякі, наприклад, перестали класти навушники.

2. Ретельно огляньте мобільник

Коли ви переконаєтеся, що виробник не забув покласти в комплект усі обіцяні аксесуари, візьміть сам телефон та ретельно його огляньте. Перевірте, чи немає на ньому сколів, подряпин, плям чи пилу під склом дисплея та камери. Окрім цього, зніміть усі захисні пластикові плівки, особливо із камери.

3. Зарядіть акумулятор

Літій-іонні акумулятори зазвичай постачаються із близько 40% заряду. Але може бути і так, що батарея повністю розрядиться під час перебування телефона на складі. Тож непогано одразу після покупки зарядити мобільник до повної ємності. Заразом перевірите справність зарядного пристрою та кабелю із комплекту.

4. Під’єднайтеся до Wi-Fi

Новенький телефон означає кілька десятків витрачених на його налаштування годин. При цьому знадобиться оновлювати та завантажувати багато програмного забезпечення, що зручно робити через Wi-Fi.

5. Перевірте оновлення ОС

Хоча виробники намагаються зробити так, щоб апдейт для операційної системи можна було встановлювати у будь-який зручний момент, все ж краще, коли це робиться на «чистому» мобільнику. Так ви врятуєте себе від подальших проблем, наприклад, повторного налаштування усіх програм у разі збою оновлення.

6. Увійдіть в акаунт Google

Сучасний смартфон Android може розкрити свій повний потенціал лише за наявності інтернету та доступу до цифрових сервісів Google. Право на це дає саме акаунт Google, створення чи активацію якого можна було пропустити при першому завантаженні смартфона. У цьому разі увійдіть до свого облікового запису через меню налаштувань.

7. Оновіть програми

Окрім апдейту операційної системи, новий смартфон, швидше за все, також вимагатиме оновлення майже всіх програм. Виконайте це до того, як почнете встановлювати індивідуальні налаштування для додатків. Потім автоматичне оновлення можна вимкнути та робити його вручну, щоб у майбутньому не було сюрпризів.

8. Перейдіть до налаштування

По завершенні оновлень можна перейти до налаштування телефона за своїми потребами: яскравості дисплея, час очікування, звуки тощо. Не забудьте також встановити пін-код чи графічний пароль на екран блокування. Хоча іноді зручніше буває його не використовувати, а захищати лише окремі програми.

9. Увійдіть в усі інші сервіси

На фінальному етапі підключіть встановлені у смартфоні додатки до їхніх сервісів: соцмереж, накопичувачів, потокової музики тощо.

today.mts.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here