Волинський студент розповів про переваги навчання за кордоном

0
716

Навчання за кордоном для українських студентів є дуже привабливим. Чимало молодих людей щороку мріють стати слухачами європейських вищих навчальних закладів за різноманітними міжнародними студенськими програмами. Причини такого бажання очевидні. По-перше, якісна освіта. Дипломи таких навчальних закладів визнаються практично всіма роботодавцями світу. По-друге, молодь приваблює насичене життя під час навчання, адже – це подорожі країною і нові знайомства. Також спудеїв мотивує демократична організація навчання: коли самостійно можеш обирати і курс лекцій і час екзаменів.

Одним із способів як отримати освіту в іншій країні є програма подвійного диплому. Студент може одночасно отримати документ про закінчення навчання як в українському, так і в закордонному університеті. Саме так отримав свій диплом у Великій Британії студент Луцького національного технічного університету Віталій Дук.

«Була програма подвійного диплому в Міністерстві освіти і науки, яка передбачала навчання студентів, аспірантів, викладачів за кордоном в провідних вузах світу. Держава повністю фінансувала навчання, проживання, усі витрати студентів на період їхнього навчання чи стажування за кордоном. З нашого Луцького національного технічного університету поїхало навчатись за кордон 5 аспірантів і 4 магістрів. Аспіранти 3 місяці стажувалися, а ми як магістри повний рік навчалися – весь семестр», – розповів студент у передачі «Просвіта – знак молодих».

З його слів, перед тим як поїхати на навчання за кордоном, потрібно було в своєму університеті подати документи. Зокрема, мав бути високий середній бал за попередні роки навчання по диплому бакалавра, участь в наукових конференціях та олімпіадах, позитивні відгуки з кафедри та з Вченої ради університету. Також потрібно було здати міжнародний екзамен з англійської мови. Після здачі всіх цих документів та екзамену, усі документи направлялися в Міністерство освіти і науки і там вже з усіх поданих заявок відбирали найкращих претендентів на навчання в іноземному виші, пише voltv.com.ua.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here