Відбулася презентація книги “Вклоняємось доземно українському солдату”

0
787

Військові журналісти видали книгу «Вклоняємось доземно українському солдату» про подвиги та будні наших бійців під час АТО з перших вуст. Вчора у читальному залі Центральної міської бібліотеки відбулася презентація патріотичного видання.

 

«Вклоняємось доземно українському солдату» – під такою назвою вийшла у світ перша книга про наших захисників, справжніх патріотів, які боронять незалежність та цілісність України на Сході держави. До неї увійшли замальовки та нариси військових журналістів про героїв війни на гарячому Донбасі.

Видана колективом Центрального друкованого органу Міністерства оборони України — газети «Народна армія» книга — це правда про подвиги та будні наших солдат під час антитерористичної операції з перших вуст — від очевидців та її учасників.

Ідея створення такої книги з’явилася у журналістів ще влітку минулого року, коли вони помітили, що підібрали достатньо живих історій.

З героями нарисів та замальовок, що увійшли до книги, познайомила школярів міста директор Нововолинської ЦБС Світлана Кухарук.

 

Гість заходу, тимчасово виконувач обов’язків заступника Нововолинського військового комісара Олександр Полянко розповів школярам, що сьогодні патріотичне виховання молоді набуло неабиякого значення, адже коли настав час захищати рідну землю від агресора, багато хлопців та чоловіків просто ховаються від мобілізації.

 

Про рік, проведений на війні, фронтові будні та холодні окопи розповів військовий Першого Волинського батальйону територіальної оборони, котрий нещодавно демобілізований із зони АТО, Володимир Рубан.

 

В книзі зібрано 68 героїчних історій про українських військових, також розміщено фоторепортаж із передових позицій Донбасу. А ще – зворушливі листи від матерів, коханих, дітей.

 

Наклад видання – лише дві тисячі екземплярів. Тож автори вирішили ці книги передати бібліотекам та навчальним закладам. Зокрема, на Волинську область передбачено тридцять примірників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here