ЄС посилюватиме санкції проти РФ, яка досі загрожує Україні – глава МЗС Британії

0
569

У Британії з Росією протягом певного періоду часу будуть загострені відносини, вважає Хаммонд.

Країни-члени Євросоюзу будуть нарощувати санкційний тиск на Москву в тому випадку, якщо вона не буде дотримуватися Мінських домовленостей.

В цьому випадку “ви побачите значне посилення тиску ЄС на Росію”, – заявив глава МЗС Британії Філіп Хаммонд в інтерв’ю BBC.

За його словами, “введені санкції проти РФ значні і завдають шкоди російській економіці”.

“Я не хочу говорити про “холодну війну”, але Росія вирішила, що між нею і Заходом буде відбуватися стратегічне суперництво, вона більше не вважає нас партнерами, а швидше суперниками і навіть супротивниками”, – наголосив міністр.

“Це означає, що у нас з Росією протягом певного періоду часу будуть складні, загострені відносини”, – зауважив міністр.

Крім того, Хаммонд зазначив, що Росія як і раніше загрожує Україні. На його думку, в Британії “не вважають, що цей конфлікт (на південному сході України, – ред.) можна врегулювати військовими засобами”. “Нерозумно йти цим шляхом через нерівність у чисельності російських та українських збройних сил”, – сказав він.

“Ми надаємо великий обсяг допомоги українцям – навчаємо їх, надаємо їм технічну допомогу, а також поставляємо їм нелетальне обладнання”, – наголосив Хаммонд.

Міністр сказав, що Великобританія продовжить вивчати питання постачання зброї українським військовим.

За його словами, “кількість актів насильства на південному сході України останнім часом скоротилася, але стратегічний підхід президента РФ не змінився”.

“Питання в тому, які інструменти він використовує для досягнення своїх цілей”, – додав Хаммонд.

tsn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here