Шахту №10 «Нововолинська» відвідав Міністр енергетики та вугільної промисловості України

0
1621

У рамках візиту в залі засідань адміністративного блоку шахти №10 відбулась зустріч Володимира Демчишина з керівництвом ДП «Волиньвугілля», учасниками будівництва стратегічного об’єкту, представниками трудових колективів та профспілок. На зустрічі були присутні перший заступник профільного міністерства Юрій Зюков, народний депутат Ігор Гузь, голова облдержадміністрації  Володимир Гунчик та міський очільник
Віктор Сапожніков.

Основна мета робочого візиту чітко та комплексно окреслити кроки, які дадуть змогу запустити  в експлуатацію шахту №10 «Нововолинська». Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин зазначив, дане вугільне підприємство — перспективний об’єкт, який потребує розвитку.

 

« За останні два місяці, ми зробили досить багато роботи: намагались зрозуміти економіку кожного вугільного підприємства, спрогнозувати їхню роботу на 2015 рік, підготовили матеріали та розглянули плани розвитку ДП «Волиньвугілля». Сьогодні, ми бачимо певні технічні кроки, щоб шахту №10 ввести в експлуатацію. Цей об’єкт можна запустити дуже швидко, мова йде про місяці, але за умови фінансування, бажанні місцевих рад та політичних еліт»,— розповідає Володимир Демчишин, Міністр енергетики та вугільної промисловості України.

Очільник профільного міністерства запевнив, процес ліквідації неперспективних шахт, буде відбуватись дуже виважено і економічно доцільно.

На зустрічі Володимир Демчишин підняв питання реалізації проектів з модернізації українських ТЕС та газифікації вугілля. 

Губернатор Волині Володимир Гунчик наголосив, що не потрібно 10-ту шахту виділяти як окремий об’єкт інфраструктури міста а комплексно дивитись на розвиток Нововолинська.

«Коли ми говоримо про добудову 10-тої шахти, ми повинні задати собі питання, який ресурс візьме на себе область. Наші споживачі задають питання, стосовно якості вугілля. Тому, я з Міністром та його заступником, обговорив доцільність побудови збагачувальної фабрики, аби не вивозити  вугілля в Червоноград та мінімізувати наші витрати» — каже Володимир Гунчик, голова облдержадміністрації.

Губернатор підняв питання зони пріоритетного розвитку у Нововолинську, оскільки це дало б можливість розвивати нові проекти, залучати інвесторів та створювати нові робочі місця.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості звернулося до Уряду з пропозицією внести зміни до Бюджету 2015 року та продовжити фінансування будівництва стратегічного об’єкту шахти №10 «Нововолинська» . Днями керівниками профільного міністерства, депутатами та представниками профспілок був підписаний меморандум, яким передбачено 200 мільйонів гривень на 2015 рік для добудови 10-ї шахти. Народний депутат Ігор Гузь зазначив, що спільними зусиллями зможемо переконати парламентарів у необхідності добудови вугільного підприємства.  

Учасники зустрічі розглянули технічні питання. Після чого делегація оглянула будівництво стратегічного об’єкту. 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here