Незалежна профспілка гірників шахтоуправління Нововолинська обрала нового керівника

0
1705

 Незалежна профспілка гірників шахтоуправління Нововолинська обрала нового керівника. Ним став працівник першої шахти Анатолій Мухомеджанов.  

 Другого лютого профспілкова організація НПГУ провела звітно-виборчу конференцію на першій шахті Нововолинська. Чинний голова осередку відмовився представляти права гірників і надалі. Новим головою став Анатолій Мухомеджанов.  Шахтарі також обрали  профспілковий комітет та ревізійну комісію, яка повинна перевірити усі фінансові операції за останні 5 років. 

Анатолій Мухомеджанов:

– Що стосується завдань, які стоять перед нами. Місто бурлись чутками, що шахти закриваються, людей скорочуватимуть. Після розмови з директором шахти в мене тягар з душі трохи впав. Всі ми чули про 20-% скорочення, яке мало бути при переході шахти в третю категорію. Відбуватиметься воно за рахунок пенсіонерів та регресників, які мають певну матеріальну підтримку і не залишаться на вулиці без грошей, та за рахунок шахтарів, яких переведуть на десяту шахту при умові її фінансування. Іншого виходу як ноовобраний голова профспілки не бачу. І це для мене найголовніше завдання в даний момент. Завдань багато. За всі роки недофінансування накопичилося дуже багато проблем. Шахтарі роздратовані і вимагають вирішення проблем просто зараз і негайно. Це і питання з транспортом. Є кілька дуже важливих питань і до міністра Демчишина. Чому було оголошено про виплату заборгованості, а п’ята шахта досі не отримала ні копійки?

 

 Новий голова профспілки каже – попереду багато роботи. Та й проблем зараз чимало. Втім, колеги підтримують у всьому свого нового голову, звертаються до нього за допомогою і сподіваються, він гідно відстоюватиме їхні інтереси.

На першому засіданні осередку Анатолій Мухомеджанов планує піднімати питання довезення шахтарів. Особливо гостро це питання стоїть для гірників, котрі працюють у вечірні та нічні зміни. До зустрічі із міністром вуглепрому, який незабаром буде із візитом у Нововолинську, новий голова профспілки теж готується, напрацювавши низку питань, з якими звертатиметься до урядовця.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here