Порошенко пообіцяв оголосити в Україні воєнний стан

1
1092

Президент України заявив, що готовий оголосити воєнний стан у всій країні, якщо наростання конфлікту на сході триватиме.

Про це голова держави заявив в інтерв’ю El Pais.

“Якщо наростання конфлікту продовжиться, я готовий оголосити воєнний стан у всій країні, і Рада це підтримає. Наразі я цього не роблю, бо це передбачало б обмеження демократії та свобод, а також стало би загрозою для розвитку економіки”, – сказав президент.

Також Порошенко наголосив, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі.

“У Донецькій і Луганській областях відбувається повномасштабний конфлікт, у якому бере участь найпотужніша військова машина континенту. Мова не йде про громадянську війну, оскільки, якби було введено іноземні війська, за два тижні на території України вдалося б навести порядок демократичним, а не військовим шляхом, через розширення прав на самоврядування і широку амністію для тих, хто не вчинив тяжких злочинів”, – наголосив голова держави.

Окрім того, він підкреслив важливість припинення вогню.

“Іншого виходу немає: потрібно оголосити припинення вогню без попередніх умов. Неможливо розмовляти про економічне регулювання чи на інші теми, якщо українська армія обороняється на своїх позиціях, а бойовики мають намір атакувати її регулярно, їх повністю постачає Росія: зброєю, інструкторами, командирами та підрозділами російської армії, які діють на свій страх і ризик”, – сказав Порошенко.

Президент України зауважив, що не хоче військового вирішення конфлікту на Донбасі.

“Ми – це не Чечня, і я не хочу вирішувати проблему так, як у Чечні, де десятки тисяч людей загинули на війні, яка стала національною катастрофою для цілого народу. Щоби домовитися в Україні, ми не потребуємо допомоги Путіна, але Путін може надати нам велику допомогу, якщо виведе звідси свої війська і закриє кордон. Окрім того, в Чечні генерал Дудаєв і його люди мали свої власні критерії; партизани сходу України не приймають рішень самостійно, вони – маріонетки Росії”.

Нагадаємо, що сьогодні, 5 лютого, під час зустрічі із держсекретарем Джоном Керрі Порошенко подякував йому за зусилля з деескалації конфлікту на Донбасі.

Джерело: Президент України заявив, що готовий оголосити воєнний стан у всій країні, якщо наростання конфлікту на сході триватиме.

1 коментар

  1. А ми лише рятуємо Праведні та Грішні українські Душі!!!
    http://www.vedavat.com.ua/education.html
    Славяно-Ведический Храм Наследия Предков (Меню–Факультет)
    Бороніть свою Душу, а Церква допоможе.
    Наша громада не зазиває Вас до сект, паств та інших.
    Наша громада лише рятує праведні та грішні Душі!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here