Цього тижня Рада розгляне зняття імунітету з нардепів та суддів

0
496

Верховна Рада України у четвер, 5 лютого, має намір проголосувати за скерування до Конституційного Суду України законопроекту про зняття недоторканності з народних депутатів і суддів. Про це у Фейсбук написав спікер парламенту Володимир Гройсман.

“Четвер – особливий день. Ми повинні проголосувати за скерування до Конституційного суду законопроекту про зняття недоторканності з народних депутатів і суддів”, – написав голова Ради.

Крім того, поточного пленарного тижня парламент у вівторок планує розглянути деякі питання забезпечення обороноздатності країни і боротьби з корупцією. Значна кількість питань буде пов’язана з інформаційною безпекою держави.

“На середу у нас – ратифікація низки міжнародних угод, що також стосуються безпеки країни”, – наголосив спікер.

За його словами, також у четвер Верховна Рада зосередиться на питаннях реформування системи місцевого самоврядування. Це законопроекти про основи державної регіональної політики, про об’єднання територіальних громад. “Крім цього, розглянемо ще одне важливе питання, яке дозволить нам заощадити до 1 млрд кубометрів газу на рік – законопроект про введення нових інвестиційних можливостей для проведення масштабної енергомодернізації”, – повідомив Гройсман.

“Вважаю, що Рада не повинна зволікати з важливими для країни рішеннями. Ми плануємо працювати в режимі пленарних засідань два тижні поспіль, щоб розглянути якомога більше питань порядку денного в першій половині”, – підсумував глава парламенту.

Януковича хочуть позбавити звання президента

Нагадаємо, президентський законопроект про внесення змін до Конституції України про зняття депутатської та суддівської недоторканності 16 січня внесено до порядку сесії парламенту, після чого він повинен бути направлений до Конституційного суду на предмет відповідності конституційним нормам. У разі позитивних висновків КС законопроект підлягає попередньому розгляду, і тільки на наступній сесії він може бути прийнятий або відхилений.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше лідер фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко заявив, що скасування депутатської недоторканності відбудеться вже в 2015 році шляхом внесення “ступінчастих” змін до Конституції.

news.volyninfo.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here