Міський голова Віктор Сапожніков підписав грантовий контракт на суму понад мільйон євро

0
1021

 

Нововолинська міська рада стала переможцем грантового конкурсу Єврокомісії SUDeP (SustainableUrban Demonstration Project), метою якого є допомога містам-учасникам Угоди Мерів із країн Східного партнерства у фінансуванні заходів з впровадження Плану дій для сталого енергетичного розвитку.

У грудні минулого  року міський голова Віктор Сапожніков поставив свій підпис під  Грантовою угодою з Європейською Комісією, в рамках якої протягом 2015-2018 років в нашому місті буде реалізовуватись проект «Перший крок для переходу на використання відновних джерел енергії у місті Нововолинськ».

Всього на території України з понад 30 поданих заявок було відібрано 8 проектів-переможців, серед яких і проект від нашого міста. Загальна сума коштів, передбачена для цих міст у формі гранту від Європейського Союзу становить 6 млн. євро, з яких на Нововолинськ припадає 1 037 062,41 євро.

Загальний бюджет проекту становить майже 1,3 млн. євро. Окрім коштів Європейського Союзу для його реалізації будуть залучені кошти міського бюджету. Це перший успіх нашого міста в залученні такого обсягу коштів.

Головна мета проекту підвищити енергетичну безпеку міста Нововолинськ.

Проектом,  для виконання Плану дій сталого енергетичного розвитку міста Нововолинська до 2020 року, передбачено здійснення наступних заходів:

– будівництво теплової мережі від сміттєпереробного заводу, що планується побудувати, до котельні 26-го кварталу;

–  реалізація проекту із закриття котельні Південно-Східного району міста;

–  повна термомодернізація головного корпусу ЗОШ №7;

–   проведення інформаційних кампаній та інших демонстраційних заходів.

Головними цілями проекту є:

         скорочення витрат енергоресурсів на 3,56% до 06/2017

         скорочення викидів парникових газів на 5,55% до 06/2017

         збільшення використання відновних джерел енергії на 2,56% до 06/2017

Даний проект здійснюватиметься Нововолинською міською радою спільно з Управлінням економічної політики та інвестицій та Українською некомерційною енергетичною агенцією.

novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here