Міністр енергетики не знає, коли гірникам виплатять борги

0
1262

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час переговорів із шахтарями так і не відповів, коли нововолинським гірникам виплатять борги. Про підсумки переговорів у вівторок, 13 грудня, у коментарі ВолиньPost розповів міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков.

Нагадаємо, відбулася зустріч голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, мера Нововолинська Віктора Сапожнікова, нардепа Ігоря Гузя, керівника передпускової дирекції шахти №10 Нововолинська Петра Солопа, директора державного підприємства «Дирекція по будівництву об’єктів» Віктора Дука та представників ініціативної групи шахтарів Богдана Макарчука і Анатолія Мухомеджанова із «енергетичним» міністром.

За словами Віктора Сапожнікова, Володимир Демчишин висловив гірникам здебільшого моральну підтримку та пообіцяв, що у змінах до держбюджету на 2015 рік можуть передбачити певні кошти для шахт, однак конкретних цифр не назвав.

Також Віктор Сапожніков «не почув», яким чином будуть погашати заборгованість із виплати заробітної плати гірникам трьох шахт: №1, №9 та «Бужанської».

На думку мера Новововолинська, держава зараз має підтримати вугільну галузь України, адже наразі залишилося лише 34 шахти, частина із яких на окупованій території, а в радянські часи шахт було понад 200.

Він вважає, що складно зрозуміти дії «ДТЕК Західенерго», яка закуповує вугілля на сході України, коли нововолинське вугілля доводиться возити в центральну та східну Україну.

Здивований Віктор Сапожніков і тим, що Україна закуповує вугілля за кордоном по 1600 гривень за тонну, коли на нововолинських шахтах його можна купити від 1100 гривень.

 

vip.volyn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here