Найбільші новинні сайти розпочали боротьбу з піратськими мобільними аплікаціями

0
580

Нещодавно відбулося зібрання ініціативної групи представників десяти найбільших українських новинних сайтів («Обозреватель», «Цензор.нет», УНІАН, «Українська правда», «Кореспондент» тощо). Їх учасники обговорили проблему боротьби з піратством у мобільних аплікаціях. Про це «Телекритиці» розповів один з учасників ініціативної групи Роман Андрейко, генеральний директор медіахолдингу «Люкс».

Причиною зустрічі стала поява в App Store і Google Play Market великої кількості аплікацій, які працюють як агрегатори контенту інших ресурсів. Завдяки цьому вони отримують суттєву перевагу перед аплікаціями виробників цього контенту, оскільки без витрат формують новинну стрічку не від одного ресурсу, а від їх необмеженої кількості.

«Насамперед, ми будемо звертатися до тих, хто створив ці аплікації-агрегатори, з пропозицією припинити незаконне використання наших об’єктів права інтелектуальної власності. Також звертатимемося до App Store і Google Play Market, щоб вони блокували аплікації і тим самим спонукали їх власників припинити порушення наших авторських прав. А якщо перші два кроки не дадуть результату, ми звернемося до правоохоронних органів, щоб притягнути їх до відповідальності за відповідними статтями Кримінального кодексу», – окреслив плани ініціативної групи Роман Андрейко.

За його словами, боротьба з піратством – завдання непросте, проте у даному випадку цілком реальне. «Ми знаємо про досвід телеканалів, які нещодавно також боролися з піратством в «звичайному» інтернеті. І ми розуміємо, що наша задача є трохи простішою, тому що в нашому випадку є тільки два місця, де ці аплікації можна купити або безкоштовно встановити – це App Store і Google Play Market. І обидва поважають авторські права і сприяють їх власникам у захисті», – підсумував Роман Андрейко.

www.telekritika.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here