Управління Національного банку України на Волині пікетують

0
523

Під управлінням Національного банку України на Волині зранечку зібралося два десятки людей з плакатами. Вони вимагають відставки головного банкіра країни, реструктуризацію кредитів у доларах та розповідають, що їх залякують колектори.

Пікет відбувся 12-го грудня у Луцьку.

«Це всеукраїнська акція, яка відбувається і у Луцьку. Адже ми не згідні з діями НБУ. Тут зібралися в більшості ті, хто брав кредити в доларах і не можуть їх виплачувати. Зауважу, що по Україні 230 самогубців. Люди вішаються, викидаються з будинків, бо не можуть платити кредити, бо люди доведені до відчаю. Додають жару в огонь колектори, які дзвонять людям й погрожують. Є такі випадки, навіть, що просто виставляють людей на вулицю. Була така ситуація в сусідній області – в Рівному: сім’ю з дітьми вигнали з їх помешкання, хоча в державі діє мораторій щодо житла. Також були погрози й на Волині. Дзвонила до нас одна позичальниця і їй сказали дослівно так: «Слышишь ты, будешь жить в коробке из под холодильника». Люди дзвонять і плачуть, вони просто не можуть такого тиску витримати», – коментує ситуацію учасниця пікету, координатор ГО «Кредитний Майдан» на Волині Наталія Янчук.
Усі свої вимоги учасники протесту підготували в письмовій формі для представників банку, зокрема, першим особам Нацбанку та керівнику відділення на Волині.

Джерело: www.volynnews.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here