Інформаційна безпека краю – у пріоритеті

0
577

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик передав Президентові України Петру Порошенку лист щодо необхідності розширення покриття мовлення місцевих телеканалів на теренах краю. У відповідному документі керівник виконавчої гілки влади в області детально поінформував главу держави стосовно проблеми інформаційної безпеки у північних районах Волині. Як відомо, саме мешканці північної глибинки області, у зв’язку з відповідним географічним розташуванням, позбавлені можливості отримувати інформацію від загальноукраїнських та регіональних телекомпаній, натомість із трансляцією мовлення телеканалів сусідніх держав не виникає жодних проблем.

– Наявного покриття місцевого телебачення – недостатньо, – наголосив під час оперативної наради Володимир Гунчик. – І сьогодні це питання слід розглядати у площині загальнодержавної інформаційної безпеки. Маємо ситуацію, коли у кількох північних районах Волині фактично господарює білоруське та російське телебачення, політика котрих зрозуміла. Відтак за умов, коли сусід-агресор веде війну не лише зброєю, а й у інформаційному полі, необхідно вчасно зреагувати й вжити відповідних дій.

Варто зауважити, що проблему із розширенням «телевізійного» покриття зокрема й на Волині вдасться повністю розв’язати, впровадивши цифрове телерадіомовлення. Заплановано, що Україна перейде від аналогового до цифрового формату DVB до 17 червня 2015 року. Одначе на теренах Волині уже встановлено необхідне обладнання: вишки та передавачі, тож – справа за малим. Нині влада краю працює над тим, аби пришвидшити процесс переходу з одного формату мовлення на інший.

Прес-служба облдержадміністрації

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here