20 листопада відзначають Всесвітній день дитини

0
822

Саме в цей день в 1989 році була прийнята Конвенція «Про права дитини».

20 листопада відзначають Всесвітній день дитини (Universal Children’s Day). Це свято було засноване Генеральною Асамблеєю ООН в 1954 році як день світового братерства і взаєморозуміння дітей і присвячений діяльності, спрямованій на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі (резолюція 836, IX).

Саме в цей день в 1989 році була прийнята Конвенція «Про права дитини», що є основним міжнародним документом із захисту прав дітей. Цю конвенцію ООН ратифікували 193 країни, крім США та Сомалі, пише ilikenews.com.

Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження і насильства.

Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію «Про права дитини», яка набула чинності 27 вересня 1991 року. Крім того, у 2003 та 2005 роках Верховна Рада України ратифікувала два факультативних протоколи до Конвенції щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції, дитячої порнографії та щодо участі дітей у збройних конфліктах.

Джерело: http://vidido.u

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here