Нововолинськ – Волинському вугіллю бути!

0
1180

18 вересня, перебуваючи у Нововолинську, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик оглянув стан будівництва шахти №10 «Нововолинська», поспілкувався з її керівництвом, зустрівся з колективом ДП «Волиньвугілля» , а також директорами шахт.

Володимир Гунчик вважає, що необхідно робити все для того, аби продовжувалося фінансування десятої шахти. І це розуміють керівники держави. Підтвердження цього – підписаний Президентом України Петром Порошенком 11 вересня ц.р. Закон “Про внесення змін в додаток №3 до Закону України “Про державний бюджет України на 2014 рік”, згідно з яким на завершення першої черги десятої шахти передбачено цьогоріч виділити 100 млн. грн.

Такого результату вдалося досягти, на думку Володимира Гунчика, завдяки злагодженій роботі команди, яка вболіває за розвиток економіки Волині, відродження галузі, зростання престижу шахтарської професії.

За словами голови облдержадміністрації, шахта №10 »Нововолинська» обов’язково повинна мати замкнутий цикл, тобто видавати вугілля, яке має вже надходити безпосередньо у паливні котли.

А для цього варто збудувати завод зі збагачення вугілля, адже нині з Волині його транспортують у Львівську область. Володимир Гунчик дав доручення оперативно розробити техніко-економічне обґрунтування для відстоювання проекту в міністерствах.

http://novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here