Мобілізуємо спеціалістів і добровольців

0
1016

Згідно з Указом Президента в державі розпочалася третя хвиля часткової мобілізації у Збройні Сили України та інші військові формування. Про ситуацію з мобілізацією та про те, чого очікувати в найближчі дні, а також на інші гострі запитання кореспондента відповів військовий комісар Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату підполковник Олександр Плужнік.
– На основі відповідних документів третя хвиля часткової мобілізації передбачає доукомплектування Збройних Сил необхідними спеціалістами. Зараз триває підготовчий процес: вручення мобілізаційних приписів та проходження медкомісії. Даний указ врахував помилки і недоречності попередніх двох призовних хвиль. Тому в даний час ставку робимо на військових спеціалістів. Мають право на відстрочку від призова по мобілізації ті військовозобов’язані, в яких на утриманні троє і більше дітей, кому не дозволяє служити стан здоров’я, коли в сім”ї вже є військовослужбовець, призваний по мобілізації, а також ті молоді люди, котрі стаціонарно навчаються в учбових закладах.

З огляду на вірогідність відкритої військової агресії паралельно здійснюємо й інші підготовчі заходи мобілізаційного характеру для укомплектування територіальних загонів оборони. Їх механізм розроблений Генеральним штабом. У випадку відкритої агресії військовозобов’язані будуть призвані до Збройних Сил і забезпечуватимуться зброєю, амуніцією за рахунок ЗСУ та усім необхідним.

http://novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here