Про амуніцію для військових говорили з польським послом

0
775

i (1)Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин взяв участь у вшануванні жертв Волинської трагедії. У стінах Волинської ОДА зустрічався також із губернатором області Григорієм Пустовітом, – повідомляє газета «День». Одним із питань зустрічі було придбання бронежилетів, касок та інших засобів особистого захисту для українських військових. Адже недавно Польща не пропустила через кордон велику партію цієї амуніції. Заготовки для бронежилетів та каски українські волонтери купували в сусідній державі з власної ініціативи, але при перетині кордону не дотримувалися законних вимог для перевезення такого специфічного товару. Генрик Літвин запевнив, що дуже добре орієнтується у цій проблемі, бо щодня отримує по кілька листів з проханням посприяти у доставці військової амуніції з Польщі в Україну.

“Проте не можна примусити польського митника порушити закон” – сказав він, повідомивши, що його держава ще у квітні зверталася у різні українські офіційні установи, аби налагодити безперешкодне і законне постачання амуніції через кордон в Україну. Поляки стоять на тому, що має бути офіційний споживач товару, тобто наше Міністерство оборони, і офіційний польський виробник товару, котрий гарантує якість, має всі необхідні сертифікати на товар. Тільки тоді проблем на кордоні не виникатиме.

Польща підготувала офіційне роз’яснення механізмів закупівлі засобів захисту в Республіці Польща, як і перелік необхідних для цього документів. Вже з початку наступного тижня ці документи будуть оприлюднені на офіційному сайті Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку. А також і на сайті Волинської ОДА та у місцевій пресі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here