Міський голова переймається проблемами нововолинських солдат

0
1923

Майже 200 нововолинців захищають нашу незалежність на сході України. У нинішніх умовах гостро стоїть питання забезпечення військових захисною амуніцією. Половина від загальної кількості наших земляків, які перебувають у зоні бойових дій, мають відповідне обмундирування.

Питання щодо забезпечення наших солдат засобами захисту перебуває на особистому контролі міського голови Віктора Сапожнікова. Воно розглядалося на засіданні штабу оперативного реагування, на нарадах, які проводив міський голова з керівниками підприємств, установ, організацій. Відбуваються зустрічі з нововолинськими волонтерами. Загалом на потреби українського війська скеровано більш як 600 тисяч гривень від мешканців та організацій нашого міста. Зокрема, працівники шахти №9 виділили 34 957 грн., шахти №1 – більше 20 тис. гривень, „Бужанська”-15 тис.грн., ДП „Волиньвугілля”- 4 тис.грн.

Певного резонансу набрало питання затримання на польському кордоні спорядження для солдат, що стало приводом для акції протесту минулої неділі матерів, громадських активістів та всіх небайдужих. Кілька десятків людей протестували через те, що на польській митниці в пункті міжнародного пропуску Зосін-Устилуг затримано автівки з 550 касками і 10 чохлами до бронежилетів вартістю — понад мільйон гривень. Кошти зібрали родичі і земляки волинських солдатів, які нині перебувають у зоні бойових дій. Причина затримки – відсутність відповідних документів на продаж спорядження.

Як повідомив міський голова, з цього приводу була проведена оперативна нарада. Він мав особисту розмову із народним депутатом Євгеном Мельником, а секретар Нововолинської міської ради Володимир Рожелюк – з прокурором Грубешова, головою облдержадміністрації Григорієм Пустовітом, який з’ясовував ситуацію з Генеральним консулом України в Любліні.

http://novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here