Фюле пропонує прийняти Україну, Молдову і Грузію в ЄС

0
1148

У світлі створення Євразійського економічного союзу за участю Росії, Бєларусі та Казахстану комісар ЄС з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле виступив за прийняття України, Молдови і Грузії до Євросоюзу в довгостроковій перспективі.

На його думку, перспектива євроінтеграції – це “найкращий стимул для проведення реформ у східноєвропейських державах”, пише Deutsche Welle.

В опублікованому в п’ятницю, 30 травня, інтерв’ю газеті Die Welt чеський політик зазначив, що розширення ЄС є “потужним інструментом” для перетворень в країнах Східної Європи. На його думку, перспектива євроінтеграції – це “найкращий стимул для проведення реформ у східноєвропейських державах”.

Єврокомісар додав також, що з позицій членів ЄС угода про асоціацію з Україною не є остаточною метою двостороннього співробітництва. Фюле переконаний, що в тій же мірі це відноситься і до інших країн, що підписали аналогічний документ, – Грузії та Молдови.

Раніше єврокомісар Штефан Фюле заявляв про готовність ЄС підписати економічну частину угоди про асоціацію з Україною на саміті глав держав і урядів країн-членів ЄС 27 червня.

Нагадаємо, в Астані в четвер, 29 травня, за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради (ВЄЕР) на рівні глав держав відбулося підписання Договору про створення Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), анонсоване президентом РФ Володимиром Путіним як “центральна подія року”.

http://www.newsru.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here