Рибоохоронний рейд на водоймах області

0
2087

00055-0-00-00-466

Нині у державних інспекторів управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській області гарячий період. Адже саме зараз проходить нерест, спокій і безпека якого значною мірою зумовить у подальшому приріст риби у водоймах області.
Цими вихідними на річках та озерах Волині у рамках операції Нерест працівниками Нововолинської рибоохорони спільно з правоохоронцями та громадськими інспекторами було проведено масштабний рейд по виявленню порушників. Зокрема, було охоплено річки Луга та Зх. Буг і озера Павлівське та Щенятин.
За результатами рейду складено 6 адмінпротоколів на браконьєрів, котрі здійснювали вилов риби незаконними знаряддями лову: так званими телевізорами, сітками, підривкою.
Загалом порушниками було піймано більше шести кілограмів риби. Такими діями громадяни завдали шкоду рибному господарству України на суму понад 5 тис. грн.
Слід зауважити, що опору правоохоронцям горе-рибалки не чинили. А от незаконні знаряддя лову було вилучено.
З метою запобігання подальших правопорушень, старший Нововолинської рибоохоронної дільниці, головний державний інспектор Волиньрибоохорони Володимир Жигалюк нагадує громадянам, що під час нересту українське законодавство забороняє промисловий та любительський вилов риби на рибогосподарських водних об’єктах і що грубе порушення правил рибальства може понести за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.
– Нерестовий період триває. 20 травня він закінчився лише на річках, але й досі триває на ставках (до 10 червня) і на заплавах річок (до кінця червня), – наголосив Володимир Жигалюк.
Довідково, любительське рибальство на водоймах у нерестовий період дозволяється лише однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком, або спінінгом з берега. Також забороняється вилов раків у період виношування ікри.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here