3 і 4 травня оголошені в Україні днями жалоби

0
1455

Виконуючий обов’язки Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив 3 і 4 травня днями жалоби за загиблими під час трагічних подій у Одесі. Про це йдеться в Указі № 450/2014 «Про оголошення в Україні днів жалоби», який в.о. Президента підписав сьогодні.

«Друге травня стало для України трагічним днем. Я підписав Указ про дводенний траур в Україні за героями, які загинули в ході антитерористичної операції та за загиблими в ході трагічних подій в Одесі. Хочу висловити щире співчуття рідним та близьким», – зазначив Олександр Турчинов у зверненні до громадян України.

«Маємо зробити правильні висновки з цієї трагедії, яка відбулася насамперед через зовнішню провокацію. Винні в організації та провокуванні цих подій будуть покарані», – також наголосив він.

Згідно указу, 3 і 4 травня на всій території України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій має бути приспущено Державний Прапор України.

Мають бути скасовані розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внесені відповідні зміни до програм теле- та радіопередач .

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here