Волинська Самооборона розпитає студентів СНУ про корупцію

0
1754

Рівень корупції шляхом анонімного опитування визначатиме Волинська Самооборона Майдану у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Про це керівництво вишу повідомив заступник керівника штабу Самооборони Богдан Климчук на засіданні вченої ради університету у четвер, 24 квітня.

«Ми вже проводили подібне анкетування у Луцькому національному технічному університеті. Анкети готували соціологи. Я впевнений, що ми ніяк не будемо заважати навчальному процесу під час цього опитування. Опитування зорієнтоване в першу чергу на виявлення фактів хабарництва в університеті. Його будуть проводити волонтери нашої організації, Автомайдану України, Правого сектору Волині та інших громадських організацій», – зазначив Климчук.

Головуючий на засіданні, перший проректор університету Анатолій Цьось не заперечував, щоб опитування проводилося, але за умови, що участь в його проведенні візьме студентське самоврядування і, звісно, щоб не заважали викладачам.

«Якщо ви це доведете до логічного завершення і, дійсно буде доведено факт наявності порушення законів, ми вам лише подякуємо», – зазначив Цьось.

Проте не усі присутні із захопленням відгукнулися на ініціативу Самооборони.

Так, професор Роман Арцишевський не дуже схвально сприйняв таку ініціативу, мовляв, в університеті є люди, які можуть провести опитування, а самооборонівці прийшли ні звідки і почали їх ставити перед таким фактом.

«Мене, чесно кажучи, обурює, що оце перевірки. Я більше півжиття присвятив цьому університету. Прийдіть до мене і я розкажу: хто і як. А ви хто? Звідки ви з’явилися? І ви тут нас будете перевіряти?», – заявив Арцишевський. На його думку, ініціатива самооборонівців навіть має характер «політичних віянь».

Проте Богдан Климчук довів до його відома, що Самооборона є понадпартійною організацією.

Також за словами присутніх опитування у виші вже проводилися, але Климчук повідомив, що результатів опитування так і не оприлюднили. Прозвучала думка, що некоректно оприлюднювати прізвища викладачів, яких вказують студенти під час опитування. Частина навіть задала питання: чому не виявляють студентів-корупціонерів.

Проте дискусію завершили. Керівництво вишу пообіцяло не заважати проведенню опитуванню і схвалило його проведення. Тож, опитування буде проводитися у понеділок-вівторок, 28-29 квітня.

4vlada.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here