Волинський виш підписав угоду про співробітництво з польським університетом

0
1184

У Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки завітали гості з Польщі – професор, доктор габілітований, директор Інституту європеїстики Варшавського університету Адам Войтащик, доктор габілітований, заступник голови І Всепольського конгресу європеїстики Юзеф-Фелікс Тимановскі й екс-віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Анджей Парадовскі, які зустрілися зі студентами Лесиного вишу та ректором Ігорем Коцаном, аби підписати угоду про співробітництво між двома ВНЗ. Повідомили у прес-службі вишу.

Ігор Коцан підкреслив важливість співпраці між СНУ імені Лесі Українки та Варшавським університетом (а це програма «Подвійний диплом», участь у конференціях, семінарах тощо), адже це унікальна можливість для наших студентів отримати другий диплом, який визнає вся європейська спільнота. Крім того, наш ВНЗ як науковий осередок Волині зацікавить і студентів Варшавського університету, які студіюють Східну Європу. Ігор Коцан також презентував гостям проект студмістечка з новітніми лабораторіями, де студенти безпосередньо зможуть отримувати навички практичної діяльності, що забезпечить перехід від теорії до практики.

Начальник міжнародного відділу Ігор Чуліпа наголосив на актуальності сьогоднішніх переговорів: «Це питання конкурентоспроможності студентів, щоб вони були затребувані і на вітчизняному ринку праці, і за кордоном».

Директор Інституту європеїстики Варшавського університету Адам Войтащик розповів про перспективи, які відкриються перед нашими студентами після підписання угоди: «Якщо ми думаємо про український вибір – Європу, то важливо, щоб ваші люди знали європейські інституції і право, бо імплементація цього права буде також і в Україні. Якщо Україна ввійде у європейську спільноту, українці будуть у європейських інституціях, тому потрібно, щоб вони знали принципи їх функціонування». Схожі угоди вже підписано з Університетом Констанца (Німеччина) і Страсбурзьким університетом. Із жовтня планується розпочати активне співробітництво зі СНУ імені Лесі Українки.

Анджей Парадовскі прокоментував, чому для співпраці було обрано саме Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки: «В ці складні для України часи ми висловили таку ініціативу, щоб дати змогу волинській молоді отримати диплом європейського зразка й увійти в європейські структури. Рано чи пізно Україна ввійде в ЄС – і вам будуть потрібні кадри, які фахово, без помилок зуміють імплементувати право. Ми підтримуємо Волинь, бо є близькими сусідами, і хочемо, щоб волинська молодь вчилася першою і найголовніше безкоштовно – за європейські гроші. Ми прагнемо дати шанс вашим молодим людям, які, безперечно, дуже розумні».

Переконані, що студенти Східноєвропейського університету відгукнуться на таку пропозицію представників Варшавського університету, аби забезпечити собі гідне майбутнє як членів європейського суспільства.

http://p-p.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here