Доходи у вигляді процентів з 1 липня поточного року оподатковуються ПДФО

0
608

Оподаткування ПДФО доходів у вигляді процентів набирають чинності з 1 липня 2014 року, – наголошують у ГУ Міндоходів Волині.
Із цієї дати ПДФО оподатковуються доходи у вигляді процентів в сумі, що перевищує на рік 17 розмірів прожиткового мінімуму на працездатну особу, встановленого законом на 1 січня звітного року. На 1 січня 2014 року прожитковий мінімум на працездатну особу становить 1218 гривень. Слід зазначити, що доходи у вигляді процентів у сумі, що не перевищує в 2014 році 20706 грн. ( 17* 1218) на рік не оподатковуються.
Сума перевищення підлягає оподаткуванню відповідно до п.п.164.2.8 ст.164 ПКУ.
Крім того, зауважимо, що як і раніше, до загально місячного ( річного) оподаткованого доходу не включаються доходи у вигляді процентів на поточні банківські рахунки, за якими на користь фізичних осіб здійснюються виключно виплати стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат.
Водночас, зміни стосуються процентів, нарахованих за зарплатними картками: вони підлягають оподаткуванням ПДФО в порядку передбаченому ПКУ.
Довідково: дана норма передбачена Законом України від 27.03.2014 року № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні.

Прес –служба ГУ Міндоходів у Волинській області

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here