Умови вступу до ВНЗ зміняться

0
1199

«Є пропозиція від освітян при вступі до ВНЗ оцінювати атестат про повну загальну середню освіту в 60 балів», – повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт під час експертної зустрічі в Урядовому контактному центрі, що відбулася вчора, 10 квітня.

В обговоренні змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році взяли участь відповідальний секретар Спілки ректорів ВНЗ України Ярослав Болюбаш, заступник директора департаменту вищої освіти МОН Микола Фоменко, перший проректор Університету економіки та права «КРОК» Олег Шаров, представник Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні (Альянс USETI) Тарас Тимочко, координатор Студентської ради Києва Артем Нікіфоров; представники управлінь освіти і науки, вищих навчальних закладів, освітянська громадськість Львівської, Одеської, Дніпропетровської та Харківської областей, які долучилися до обговорення за допомогою відеозв’язку.

Міністр зазначив, що вступна кампанія розпочнеться 1 липня. Абітурієнти матимуть місяць для подання заяв.

За словами Сергія Квіта, три хвилі оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування, будуть здійснюватися так: перший список – 1 серпня, другий – 5 серпня, третій – 8 серпня. Далі накази про зарахування на державне замовлення видаються 11 серпня. Після цього триває робота над заповненням місць на контрактну форму навчання. Наказ щодо контрактників має бути не пізніше ніж 25 серпня.

Міністр також повідомив про деякі нововведення в цьогорічній вступній кампанії. «Ми легалізуємо систему «Конкурс», інформація з якої матиме офіційний характер. Ще до початку вступної кампанії весь розподіл державного замовлення у вищих навчальних закладах буде оприлюднено на сайті Міністерства освіти і науки України та системи «Конкурс». Абітурієнти та їхні батьки зможуть відстежувати конкурсну ситуацію online», – зазначив він.

Сергій Квіт пояснив, що триває пошук механізму, який планується застосувати до нарахування додаткових балів під час подання заяв на вступ до ВНЗ. «Спершу ми оголосили, що зменшимо вагу атестату до 12 балів. Але дискусія триває. Тому є пропозиція від освітян при вступі до ВНЗ збільшити вагу атестату про повну загальну середню освіту за коефіцієнтом «5» до 60 балів», – зазначив міністр.

Усі учасники експертної наради висловили свої зауваження та пропозиції, а міністр Сергій Квіт запевнив, що всі будуть розглянуті та ретельно опрацьовані.

http://pedpresa.com.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here