Українці почали менше купувати російські товари

0
1170

В Україні бойкотують російські товари. Люди в магазинах перестають купувати продукти з країни, а штрих-код “46” фактично відлякує покупців, які не хочуть підтримувати виробників країни-агресора.

“Всім російським продуктам я легко знайшла альтернативу. Підтримувати бойкот стала з початку агресії Росії. Думаю, як тільки ця антиукраїнська політика припиниться, я знову почну користуватися товарами РФ. Адже проти самих росіян я нічого не маю, але зараз бойкот – ця реальна можливість підтримати наших”, – пояснила в коментарі Сегодня киянка Наталя.

Експерти кажуть, що українцям доведеться не просто – багато товарів з Росії не мають хорошої української альтернативи.

“В Україні є товари тільки російського виробництва, які не мають хорошої альтернативи серед вітчизняних. Це ікра, морожена риба, багато консерви, компоненти для електронної промисловості (автоматика, трансформатори). Але їх можна замінити європейськими”, – розповів економіст Олександр Охріменко.

Продавці в магазинах розповідають, що українці приходять і постійно розпитують, які товари російські, щоб їх не купувати.

“Підходять люди, запитують, як визначити товар з РФ. Ми радимо дивитися по штрих-коду: перші дві цифри на російських товарах – 46”, – розповіла консультант одного зі столичних магазинів.

Перестали показувати навіть російське кіно. На нього різко впав попит серед українців. Кінотеатри відмовляються від показів.

Читайте також: Російська митниця пояснила закриття кордонів для товарів з України

“Ми не бачимо сенсу показувати ці фільми: попит на них серед глядачів катастрофічно впав”, – розповіли в кінотеатрі “Магнат”.

Джерело: tsn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here