Нововолинці вшанували пам’ять Великого Кобзаря

0
1177

Велелюдно було у центрі міста на майдані Незалежності післяобідньої пори. Сюди прийшли представники міської влади, підприємств,установ, організацій, молодь, щоб вшанувати пам’ять Тараса Григоровича Шевченка.
Біля пам’ятника Великому Кобзареві відбулася літературно-поетична година.
-Сьогодні під знаком Шевченка утверджується Україна для світу і для кожного з нас. Він був і є провидцем та духовним наставником, – сказав міський голова Віктор Сапожніков, звертаючись до присутніх. – Наш народ повертає собі національну самосвідомість та гідність. А Шевченків ідеал – Україна великої сім’ї, «вольної, нової» знайшов своє відображення на Майдані у Києві, на майданах всіх регіонів держави , а також і нашого міста. Українці виборювали своє право бути господарями на рідній землі. І нині, коли Україна будує власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу, по новому звучать слова Тараса, сповнені любові до рідної землі, прагнення зробити життя українців достойним.
Біля пам’ятника Шевченка читали вірші переможці літературного конкурсу, заступник голови міської організації товариства політв’язнів і репресованих Іван Пона.
З промовою до присутніх звернулися учитель української мови і літератури ЗОШ №2 Аліна Островська та студент Нововолинського факультету Тернопільського національного економічного університету Віталій Литвинюк.
Звучали пісні на слова Шевченка у виконанні гурту «Надія» міського клубу. А почесний громадянин Нововолинська Олександр Каліщук виконав власний твір «Устань, Тарасе, із могили».
У святковому оформленні майдану Незалежності активну участь взяли колективи дитячого дошкільного закладу №6, який очолює депутат міської ради Надія Бєльська, та Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості, яким керує Любов Кравцова.
Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні.

http://novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here