Митрополит Онуфрій написав листа патріарху Кирилу

0
886

Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри Української Православної Церкви московського патріархату митрополит Онуфрій (Березовський) попросив патріарха РПЦ Кирила сприяти збереженню цілісності території України.

Про це йдеться на сайті УПЦ (МП).

“Сьогодні Україна переживає без перебільшення найважчий момент у своїй новітній історії. Після тримісячної суспільно-політичної кризи, кривавого протистояння в самому центрі Києва та загибелі десятків людей, ми опинилися перед ще одним не менш грізним випробуванням. 1 березня з вуст офіційних осіб Російської Федерації прозвучали заяви про можливе введення в Україні обмеженого контингенту російських військ”, – зазначив митрополит.

За його словами, якщо це трапиться “український і російський народи виявляться втягнутими в протистояння, яке матиме катастрофічні наслідки для наших країн”.

“Прошу Вас підняти свій голос про збереження цілісності території Української держави”, – закликав митрополит Онуфрій та попросив зробити все можливе для недопущення кровопролиття на території України.

“У цю важку годину ми підносимо гарячі молитви до Господа нашого Ісуса Христа, щоб Він за молитвами Пречистої Своєї Матері, вберіг нас від зіткнення братніх російського та українського народів”, – йдеться у листі митрополита УПЦ (МП).

Джерело: tsn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here