Президенти Литви і Естонії в шоці, просять припинити протистояння в Україні

0
884

Президенти Литви та Естонії Далія Грібаускайте та Томас Хендрік Ільвес закликали припинити протистояння сторін у Києві і знайти мирне вирішення кризи, пише “Інтерфакс-Україна”
“Обидві сторони конфлікту в центрі Києва мають зупинитися. Кожен новий крок призводить до нових актів насильства і жертв.

Ті, хто дбає про життя своїх співгромадян в Україні, кого непокоїть майбутнє своєї держави, мають знайти вирішення кризи без застосування бронетехніки, зброї та пляшок із запальною сумішшю”, – заявив Ільвес.

Зі свого боку, Грібаускайте зізналася, що була шокована новинами з Києва. “Я шокована жахливими новинами з Києва і рішуче засуджую жорстоке насильство”, – написала глава Литви на своїй сторінці в “Твіттері”.

Крім того, литовський президент вважає, що насильство і кровопролиття в Києві перейшло всі межі. “Застосування сили не вихід.

Угода між владою та опозицією необхідна негайно. Те, що відбувається на Майдані, не узгоджується з жодними принципами демократії, поваги до прав людини та свобод”, – цитує слова президента Литви її прес-служба.

“Міжнародне співтовариство має вжити всіх можливих заходів і допомогти Україні зупинити загострення конфлікту, а також знайти мирний шлях вирішення”, – заявляє глава Литви.

Крім того, президент висловлює співчуття близьким загиблих. “Я сподіваюся, що про поранених негайно і належним чином подбають”, – заявляє Грібаускайте.

Джерело: http://www.newsru.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here