Обласні прокуратури почали закривати справи проти активістів майдану

0
693

Прокуратури Запорізької, Миколаївської та Волинської областей почали виконувати вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових акцій.

Згідно з повідомленнями на офіційному сайті Генеральної прокуратури України, прокуратура Волинської області закрила кримінальне провадження за фактом блокування військової частини внутрішніх військ МВС України у Луцьку.

У Запорізькій області прокуратура своєю постановою закрила кримінальне провадження за фактом блокування проїжджої частини проспекту Леніна. Також група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення 49 осіб, підозрюваних у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень.

Прокуратура Миколаївської області в свою чергу закрила кримінальне провадження за фактом публічних закликів до захоплення приміщення Миколаївської облдержадміністрації.

Нагадаємо, закон про амністію для всіх учасників масових заворушень в Україні набув чинності 17 лютого.

“Зазначений закон набирає чинності з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності і покарання осіб, які здійснили в період з 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 злочин, передбачені статтею 1 цього закону, закриття відповідних кримінальних виробництв, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт”, – сказано в повідомленні Генпрокуратури.

Умовою вступу в дію цього закону було звільнення захоплених раніше адміністративних будівель, у тому числі приміщень обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, Київської міськадміністрації, а також розблокування вулиці Грушевського в Києві. Ці умови були виконані до вечора 16 лютого.
Інтерфакс-України

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here