У Нововолинську створена Народна Рада

11
2311

У суботу і неділю на міському Майдані у Нововолинську обговорювалося питання про створення Народної Ради, до утворення якої закликав Євромайдан на чолі з лідерами опозиції  В.Кличком, “Удар”, О.Тягнибоком, “Свобода” та А.Яценюком, “Батьківщина”.

Хоча створювати такі ради потрібно там, де є обласні та районні адміністрації, а не місцеві органи самоврядування, або там, де в органах місцевого самоврядування немає більшості опозиційних депутатів, однак громада прийняла рішення створити подібну раду в Нововолинську.

Як відомо, в Нововолинську міський голова був висуванцем від партії “Батьківщина” і більшість депутатів є представниками “Батьківщини” і “Свободи”, а отже – більшість є.

Після консультацій була запропонована модель Івано-Франківської обласної ради: 50 % Народної Ради склали депутати опозиційних партій, тобто “Батьківщини” і “Свободи”, і 50% (25 чоловік) громадські активісти майдану, в тому числі і ті, які сьогодні в Києві.

Деякі громадські активісти попросили самовідвід на користь інших – 3 чоловіки, про що абсолютною більшістю і було прийняте рішення.

Звісно, рішення сподобалося не всім, а особливо тим, хто б і сам не проти увійти до складу Народної ради або ввести своїх людей, але вони забувають, що це перш за все важка робота, а не медаль на груди.

 

11 КОМЕНТАРІ

  1. “Сподобався” натхненний Єлева, який запропонував Камишнікову.

    Всі в курсі, на кого зараз працює Наталія Семенівна?

    а регіонали з спільнодумцями як по кутках принишкли, кажуть, після Ради збиралися у своєму штабі і жваво щось обговорювали. Спільна думка в чому тепер спільна? Цікаво

  2. на сайті, який фінансує ПР, вийшовший з ПР Сиротюк вже красується на повний зріст.
    Кажуть, він був помічений у сходці Спільної думки. Партію поміняв – інтереси залишились?

    Порахуйте, скільки грошей пішло на друковані випуски НД і скажіть: а не краще було потрачені на них гроші просто віддати на Майдан.

    Ото був би поступок!

  3. Дівнич був на засіданні, а Недищука щось не було. Як можна було проігнорувати обласному депутату, члену Волинської НР таку подію у місті!

  4. Її нема в Конституції.Суд заборонить.Думаю,прокуратура зацікавиться,куди пішли бюджетні кошти.Бо витрати, на так звану народну раду, не передбачені бюджетом.

  5. Olha, ваша правда, скоріше всього заборонять, бо рішення міської ради про ставлення до трагічних подій у Києві вже визнане неправомірним

  6. Ха, суд заборонить! А ви знаєте, що Бутинець виграв суд щодо обмеження роботи Донбасу і Дози? Це там, де люди гинуть, якщо ви забули.
    Суддя Василюк попередньо зустрівся наодинці з адвокатом з Луцька, після чого з першого розгляду прийняв “достойне” рішення.

    Наш суд – самий гуманний суд в мірє!

  7. Гаспадіна Влодарчика було визнано у вчиненні адмін. правопорушення і накладено стягнення у вигляді штрафу в сумі 300 грн.
    Це при тому, що таке правопорушення тягне на суму від 425 до 850 грн.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here