На північний схід США налетів потужний сніговий шторм

0
849

Губернатори штатів Нью-Йорк і Нью-Джерсі оголосили надзвичайний стан, закликавши мешканців не виходити без потреби з дому в зв’язку з потужним сніговим штормом, що обрушився на північний схід США.

Через погодні умови затримано або скасовано тисячі авіарейсів.

Перша велика снігова буря 2014 принесла морози і сильні вітри з долини Міссісіпі на узбережжя Атлантики. У деяких районах Нової Англії до ранку п’ятниці випало до 45 сантиметрів снігу.

«У зв’язку з приходом шторму, який несе сильні снігопади і вітер в багато районів штату, я закликаю всіх мешканців штату Нью-Йорк проявляти обережність, утриматися від поїздок і залишатися вдома», – заявив у четвер губернатор Ендрю Куомо.

Скасування авіарейсів торкнулася багатьох мандрівників, які повертаються додому після різдвяно-новорічних свят. Представники міжнародного аеропорту Бостона повідомили, що в другій половині дня та ввечері в четвер було скасовано до чверті рейсів.

Всього по країні через негоду скасовано близько 4 000 рейсів і ще близько семи тисяч затримані. За даними сайту FlightAware, що відслідковує польоти, найбільше постраждали міжнародний аеропорт O’Hare в Чикаго та міжнародний аеропорт Liberty в Ньюарку.

За розпорядженням Куомо і губернатора Нью-Джерсі Кріса Крісті в п’ятницю на роботу мали вийти лише ті співробітники установ штатів, які виконують критично важливу роботу.

За прогнозами синоптиків, маси арктичного повітря принесуть зниження температури повітря на 10-15 градусів у порівнянні із звичайними рівнями. Не виключено, що в п’ятницю будуть побиті температурні рекорди.

Джерело: http://ukrainian.voanews.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here