МЗС нагадує українцям про нові правила поїздок до Росії у 2014 році

0
1995

Громадяни України з 1 січня 2014 зможуть тимчасово знаходитися на території Росії протягом 90 діб за півроку.
Про це нагадує Міністерство закордонних справ.

У МЗС зазначають, що 1 січня набуває чинності закон, який передбачає, що термін тимчасового перебування в Росії іноземних громадян, які прибули в Російську Федерацію в порядку, що не вимагає отримання візи (у тому числі громадяни України), не може перевищувати 90 діб сумарно протягом кожного періоду в 180 днів.

За винятком випадків, передбачених законом. Якщо іноземець під час свого попереднього перебування в Росії перевищив термін перебування в 90 днів сумарно протягом кожного періоду в 180 днів, йому буде заборонено в’їзд до РФ строком на 3 роки з дня виїзду з Росії.

У міністерстві відзначають, що режим поїздок громадян України та Росії визначений Угодою між урядом України і урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і РФ від 16.01.1997 р. і протоколом про внесення змін до Угоди від 30.10.2004 р.

Громадяни України і Росії звільняються від реєстрації в компетентних органах за місцем їх перебування на території іншої держави, якщо термін такого перебування не перевищує 90 днів з моменту в’їзду на територію цієї іншої держави, за наявності у них міграційної картки з позначкою органів прикордонного контролю, проставленою при в’їзді на територію держави перебування.

Таким чином, громадяни України можуть перебувати на території Росії без того, щоб ставати на міграційний облік протягом 90 діб.

У зв’язку з цим МЗС України звертає увагу українців, які планують свої закордонні поїздки в РФ, на необхідність дотримання законів країни перебування і наслідки порушення режиму перебування в Росії.

Джерело: http://www.newsru.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here