Стимулювання підвищення зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць

0
2849

13 грудня у Нововолинському міському центрі зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Стимулювання підвищення зайнятості населення шляхом створення нових робочих місць. Завдання і перспективи на 2014 рік». Захід відбувся за участі заступника міського голови Едуарда Савіка, начальника управління Пенсійного фонду України в м.Нововолинську Світлани Гребєншикової, керівників фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Людмили Якименко, від нещасних випадків Едуарда Новікова, представників управління праці та соціального захисту аселення, податкової інспекції, інших соціальних партнерів та роботодавців міста. Зацікавлене ставлення до існуючих проблем на ринку праці кожного окремого роботодавця, державного службовця та небайдужого громадянина дасть змогу створити суттєву базу економічних перетворень, що сприятиме розвитку економіки, значному підвищенню зайнятості населення та створенню нових робочих місць, – зазначив заступник міського голови Едуард Савіка. Необхідно не тільки створювати нові робочі місця, а й дбати про збереження вже існуючих робочих місць. Використання праці найманих працівників має бути легальним, а розмір заробітної плати адекватним. Едуард Анатолійович поінформував присутніх про перспективи розвитку та створення нових робочих місць в місті. Очікуються інвестиції на ТзОВ «ХАН-Електробау Україна», що дасть змогу створити сотні нових робочих місць, планується будівництво сміттєпереробного підприємства, розширення м’ясопереробної галузі.
Директор центру зайнятості Ігор Кантор акцентував увагу присутніх про основні тенденції на сучасному ринку праці, можливостях служби зайнятості стимулювати роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації їм єдиного внеску, орієнтувати на самозайнятість, підвищувати конкурентоспроможність осіб старше 45 років за допомогою отримання ваучера та здобуття другої освіти, здійснювати професійне навчання за актуальними на ринку праці професіями. Все це стало можливим після прийняття нових норм законодавства про зайнятість населення.
Впродовж року виявили бажання започаткувати власну справу та отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності 60 безробітних громадян міста, деякі вже самі створили нові робочі місця. Задля стимулювання роботодавців до працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, а також створення нових робочих місць в пріоритетних видах економічної діяльності центром зайнятості надається компенсація роботодавцям на покриття витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 10 роботодавців міста скористались цією можливістю та створили нові робочі місця в місті.
Кожен з представників роботодавців міста ознайомив присутніх із діяльністю підприємств в поточному році, в тому числі щодо підбору персоналу та створення нових робочих місць та окреслив перспективи роботи підприємств у 2014 році. За інформацією роботодавців в перспективі будуть створені нові робочі місця на ТзОВ «Скай», ТзОВ «Алюглас Плюс» та інші.
Учасники «круглого столу» активно обговорювали підняті питання, обмінялися думками. Засідання пройшло у формі діалогу. Присутні висловили своє бачення проблем сьогодення та вирішили, що тільки в тісній взаємодії органів влади, соціальних партнерів, громадських організацій та роботодавців можливе вирішення проблематичних питань, які стоять перед нами, в тому числі і в напрямку створення нових робочих місць, збереження існуючих робочих місць, легалізації найманої праці та забезпеченні високого рівня зайнятості населення і достойної винагороди за працю.

Ірина Олійник, заступник директора

Джерело: http://novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here