Джон МакКейн сподівається, що політична криза в Україні ось-ось вирішиться

0
2176

Американський сенатор Джон МакКейн заявляє, що до української влади повинні бути застосовані санкції, якщо вона “практикуватиме репресії”.
Як зазначив МакКейн в інтерв’ю Українській правді, санкції повинні бути застосовані “проти осіб і організацій, які будуть винні у злочинах проти людяності, які порушують права людини”.

За словами сенатора, сьогодні немає жодного сумніву у тому, що президент Росії Володимир Путін “застосовує неймовірний тиск на уряд і на народ України”.

“Я думаю, що Путіну хотілося б втримати Україну в російській орбіті більше, ніж будь-яку іншу країну світу. Часто кажуть, що з Україною Росія – це західна велика держава, а без України – це східна держава”, – сказав МакКейн.

“Я не вірю, що йому вдасться змусити Україну приєднатися до його так званого Митного союзу. Але нам буде потрібно надати допомогу Україні з боку МВФ, щоб вона впоралася з серйозними фінансовими труднощами”, – сказав МакКейн.

При цьому він висловив переконання, що ситуація в Україні вирішиться протягом найближчих днів.

МакКейн також порадив президенту України Віктору Януковичу відмовитися від будь-якого використання сили, а також продовжити обговорення ситуації за круглим столом і обов’язково відгукуватися на запити, на волю народу.

Джерело: tsn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here