Джазмени у Луцьку підтримали Євромайдан

0
714

Частинкою Євромайдану став фестиваль «Jazz Bez», який стартував у Луцьку.
Організатори фестивалю, перший день якого відбувся 6 грудня у Театрі ляльок у Луцьку, вирішили підтримати Євромайдан.

«Jazz Bez» – один з найгучніших джаз-фестивалів України. Його родзинкою є поєднання джазових стилів – свінг ф’южн, бібоп, джаз-рок, фанк, cool jazz, експериментальної та імпровізаційної музики. Незважаючи на ситуацію, яка нині склалася в Україні, музиканти все ж таки вирішили приїхати та підтримати Євромайдан. На знак солідарності у Луцьку долучилися до ініціативи організаторів фестивалю в інших містах, отже вхід на фестиваль був безплатним, захід відбувався без будь-якої спонсорської реклами. Фестиваль, який вже впродовж 13 років долає кордони з Європою, триватиме з 4 по 15 грудня у 15 містах України та Польщі.

Консул Генерального Консульства Республіки Польща у місті Луцьку Кшиштоф Савіцкі привітав гостей фестивалю від імені Генерального Консула Беати Бживчи. З його слів, плануючи захід, організатори не мали уявлення, в якому контексті відбуватимуться концерти, оскільки не могли передбачити бурхливі події в Україні.

«Я знав, що ми повинні вшанувати те, що відбувається в Україні, вшанувати відвагу студентів, а не просто запросити вас та сказати «добре, граємо джаз, розважаємося». Чотири дні тому ми прийняли рішення, всі організатори та співорганізатори, про те, що фестиваль, по-перше, буде нашим вкладом в те добре, що діється в Україні», – повідомив консул.

«Добре, коли ми усі разом трішечки допомагаємо Майдану», – звернувся до публіки Кшиштоф Савіцкі.

Він зазначив, що коли продавали квитки, глядачів приходило більше, але висловив сподівання, що на фестиваль прийшли ті, хто не поїхав у відпустку до Києва.

Джерело: http://www.volynnews.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here