Українки можуть безкоштовно замовити собі охоронця через соцмережі

0
798

Українки, які бояться ходити самі нічними вулицями, можуть безкоштовно у соцмережах замовити собі охоронця, йдеться в програмі “Гроші”.

Волонтерський рух, який розпочався у соціальних мережах, вже охопив всю Україну. В дев’яти містах будь-яка жінка може замовити собі охоронця на велосипеді.

Учасники руху пояснюють, що головне – це безпека жінки. При цьому, добровольці не беруть за охорону жодної копійки. Вони називають себе просто – велопатруль.

Замовити охоронця легко. Потрібно лише зайти в соціальну мережу та роздивитися фотографії добровольців.

“Зовні навіть можна подивитися – хороша людина. Якщо недобрий, то видно на фотографії. Там фотографії всіх учасників викладені”, – розповіла дівчина.

З численних подяк та коментарів під кожним фото можна дізнатися, яку репутацію заробив кожен охоронець.

Учасники волонтерського руху в Запоріжжі Євгеній та Максим кажуть: “Вперше український велопатруль з’явився саме в Запоріжжі”. Їхній друг Микита організував його за зразком американського байкпатруля: місто ділиться на райони, і в кожному – кілька патрульних.

За словами хлопців, на місце вони добираються за 10 хвилин після дзвінка, хоча працюють максимум до 24:00. Тож дівчатам, що провели ніч у барі, нічого не світить.

“Щодо п’яної дівчини, то не було ще такого. Всі дівчата, яких ми проводжали, були цілком адекватні, цілком тверезі і дуже приємні до спілкування”, – зазначив охоронець.

А от дехто під час патрулювання знаходить собі кохану. “Ми з дівчиною познайомилися, поспілкувалися. Через час вона мені пише – молодець, ти хороший співрозмовник, підемо прогуляємося. Ну все добре”, – розповів учасник руху.

Хлопці кажуть: “Головне завдання – захистити слабку стать”. Розраховувати на захист може жінка будь-якого віку.

Єдина проблема, що мужні чоловіки у велосипедних костюмах дуже популярні у місті.

Джерело: tsn.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here