Відбулося бліц-навчання у міському центрі зайнятості Нововолинська

0
1301

У рамках проведення інформаційного тижневика для роботодавців, які надають послуги у сфері фізичної культури та спорту, учора у Нововолинському міському центрі зайнятості відбулося бліц-навчання для представників цієї галузі. У заході взяли участь представники міської влади, Нововолинського міського відділу УДНС України у Волинській області, Нововолинської ОДПІ Міністерства доходів і зборів у Волинській області, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків, управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому, Нововолинської СЕС, центру зайнятості та керівників підприємств і фізичних осіб-підприємців, котріі надають послуги у сфері фізичної культури та спорту.
Розпочав захід директор Нововолинського МЦЗ Ігор Кантор, який розповів про мету зустрічі, ознайомив зі складом учасників та порядком денним, також презентував послуги служби зайнятості для роботодавців. Продовжив зустріч директор Іваничівського РЦЗ Гарік Татоян, котрий більш детально зупинився на видачі ваучерів з метою розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років.
Начальник відділу з питань сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Нововолинського міськвиконкому Тетяна Супрунюк ознайомила із ситуацією та перспективами в місті, наголосивши, що головне завдання – розвиток дитячо-юнацького спорту та пропагування здорового способу життя серед молоді.
Лікар Нововолинської СЕС Оксана Савчук акцентувала увагу на створенні умов, які відповідали б санітарно-гігєнічним вимогам. Вона також розповіла про основні типові порушення, що виникають в роботі спортивних закладів та тренажерних залів, наголосила на дотриманні санітарних норм під час їх використання, обов’язковості проходження медоглядів.
Представники Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків, управління праці та соціального захисту населення Нововолинського міськвиконкому наголосили на дотриманні роботодавцями вимог чинного законодавства про працю. Детально зупинились на питаннях своєчасності виплати заробітної плати, наданні щорічних відпусток та легалізації найманої праці, щодо порядку сплати роботодавцями єдиного соціального внеску за найманих працівників.
Провідний інспектор Нововолинського міського відділу УДСНС України у Волинській області Володимир Рубан розповів про новини в чинному законодавстві.
Спілкування проходило у довірливій атмосфері. Кожен учасник бліц-навчання почерпнув багато корисної інформації, обмінюючись досвідом з колегами. Під час заходу роботодавці отримали відповіді на запитання щодо найбільш поширених проблемних ситуацій, які виникають у їх практичній діяльності.

Наталія Шаравага, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями

Джерело: novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here