Восени кредити даватимуть готівкою – на машини з салонів і за програмами «Доступне житло»

0
1104

У роздрібному сегменті кредитування восени найбільш популярними серед банків продуктами будуть кеш-кредити, кредити на купівлю техніки, а також позики в рамках програм «Доступне житло» та інших проектів за участю Державної іпотечної установи. Крім того, активізуються продажі автомобілів за партнерськими програмами з автосалонами. Таку думку висловила директор департаменту роздрібного бізнесу ПАТ «Укрінбанк» Тетяна Коренська.

За її словами, роздрібне кредитування через магазини техніки, а також видача кеш-кредитів залишаються найбільш дохідними, але і найбільш ризиковими видами кредитування, на яких заробляють поодинокі банки. Ширшому колу фінустанов будуть цікаві житлові програми. «Проектів з кредитування з боку держави частини квартир в рамках програм «Доступне житло» сьогодні багато. І більшість з них отримує стабільне – хоча і не завжди достатнє – фінансування з бюджету. Для банку участь у спільному проекті з ДІУ дає, по-перше, можливість працювати в різних регіонах, по-друге, утримувати клієнтів на довгострокове обслуговування, по-третє, отримувати у свою лінійку продуктів реально працюючу позику за прийнятними фінансовим умовам», – зазначає Т. Коренський.

Крім того, банкір додає, що високий інтерес представляє кредитування покупки автомобілів через салони. «Нова норма, що обмежує розрахунки готівкою до 150 тисяч, змусить покупців перейти в площину безготівкових розрахунків. У зв’язку з цим кредити можуть стати способом легалізувати свої доходи і витрати. У тому числі – і через купівлю автомобілів. Крім того, підвищення мит і введення утилізаційного збору робить придбання машини більш витратним – і менш доступним без кредиту», – говорить Коренський. Також, за її словами, спільні програми дозволяють надати клієнтові найбільш лояльні умови. «У процесі задіяні кілька гравців, і кожен з них готовий йти назустріч. Клієнт отримує максимальну вигоду», – підкреслила банкір.

Джерело: http://www.investadviser.com.ua/

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here