Історію України видали у вигляді коміксів

0
4149

Історія України у вигляді коміксів була презентована братами Капрановими, відомими письменниками України. Автори вирішили зобразити історію в простій і цікавій формі. Малювали “книгу в коміксах” шість художників із різних міст для видання “Історія незалежної України”. Загалом на неї пішло два роки.

В книзі зображені події починаючи з найдавніших часів до розпаду СРСР. В ній є карти, хронології в таблицях і портрети історичних діячів.

Крім того, героями коміксу виступили й кримські татари. Колишній голова архіву СБУ Володимир В’ятрович зазначив, що історію кримських татар зазвичай залишали за межами історії України , а брати Капранови , нарешті , об’єднали їх в одну цілісну картину.

Брати Капранови вважають , що козаки і кримські татари – ” люди одного кореня “: і ті, й інші – це половці. Хрещені стали українцями , а тих хто прийняв іслам стали називати кримськими татарами. Але цю теорію автори не відобразили, бо деякі “ура – патріоти” будуть відразу обурюватися.

Цей комікс також сподобався першому президенту України Леоніду Кравчуку і автору Акту про незалежність Левку Лук’яненко. Обидва сказали, що історія в такому форматі буде цікава як дітям, так і дорослим.

Зараз автори планують працювати вже над другим виданням.

Джерело: ridna.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here