Політолог розповів, коли Росія дасть спокій Україні

0
1556

Економічний тиск з боку Росії посилиться після підписання Угоди між Україною та ЄС, але це триватиме недовго.

Таку думку висловив політолог, керівник Центру прикладних політичних досліджень “Пента” Володимир Фесенко. «Якщо Угода між Україною та Європейським Союзом буде підписана, нас чекає більш серйозна, більш масштабна, системна економічна війна, і росіяни про це вже попереджають», – сказав Фесенко.
На його думку, «репетиція економічної війни» у серпні цього року була спрямована на те, щоб налякати політичні та економічні еліти в Україні, і продемонструвати, що може бути в разі підписання угоди між Україною та Євросоюзом.

Політолог спрогнозував, що в разі підписання угоди, за його словами, «неминучі практично каральні акції з боку Росії, тобто демонстрація показового покарання буде, інша річ, якими будуть масштаби, напрями цих каральних акцій, і як довго це триватиме».

Він зазначив, що довго і масштабно здійснювати такі акції буде ризиковано для самої Росії, це може негативно вплинути на обсяг російського ВВП, хоч і незначною мірою.

Політолог вважає, що ризики торгівельної війни та виклики економічного тиску будуть актуальними як мінімум півроку.

Водночас політолог зауважив, що “парадоксальним чином” саме економічний тиск Росії на Україну посилює шанси на підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.
Експрес онлайн

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here