Горілку та цигарки хочуть обкласти додатковим акцизом

0
1317

Сьогодні, 18 червня, пройде остання нарада робочої групи напередодні засідання парламентського комітету з питань податкової та митної політики.

Депутати, виробники та експерти повинні будуть визначитися з перспективою перегляду акцизної політики в середині року, пише “Комерсант-Україна” в матеріалі “Налог на вредность”.

Ще 5 червня глава комітету, народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутинник вирішив відмовитися від триразового збільшення податкового навантаження тільки на пивну галузь, а розподілити її на всіх виробників підакцизних товарів. За словами співрозмовника в комітеті, весь минулий тиждень учасники робочої групи напрацьовували пропозиції, але до єдиного результату так і не прийшли.

У комітеті є три варіанти. За словами голови підкомітету з питань акцизного податку та спецподаткова режимів, голови робочої групи, народного депутата від фракції Партії регіонів Ігоря Циркіна, якщо не буде знайдена спільна позиція, то комітет не розглядатиме це питання в середу. До якої версії ставок схиляються учасники групи, він назвати відмовився.

Втім, реальним варіантом джерело в комітеті назвало такий, за якого в цілому навантаження на всі галузі становитиме близько 30%, але воно буде розподілене пропорційно між усіма видами виробництв, які визначать депутати. Йдеться про пивоварні компанії, виробників горілки і слабоалкогольних напоїв.

“Тут ще стоїть питання про те, що якщо збільшити акциз в середині року, то про яку індексацію наступного року може йтися? Можна, звісно, підняти і в десять разів, але чи будуть очікувані доходи?” – додав співрозмовник в комітеті.

Нагадаємо, Мінфін розробив зміни до Податкового кодексу в рамках щорічної індексації, де запропонував збільшити ставки акцизного податку в 2014 році в межах 4,8-5,5%.
Джерело:  gazeta.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here