Які продукти не варто споживати влітку

0
2174

Влітку, щоб уникнути зневоднення організму, нам слід пити більше рідини і виключити зі свого раціону продукти, які в деяких випадках можуть бути пов’язані зs зневодненням або тепловим ударом. Отже, які продукти протипоказані влітку?

М’ясо, яйця та інші продукти, багаті протеїнами. Вони допомагають приборкати голод, але мають маловідомий побічний ефект – змушують наш організм використовувати більше води, щоб позбутися надлишку азоту, яким багаті білки.

Спаржа ще більш небезпечна в цьому відношенні завдяки амінокислоті, яка називається аспарагін і діє як сечогінне. Цю властивість використовують при хворобах сечовивідних шляхів, проте жарким літнім днем краще не ризикувати.

Кава і чай на перший погляд відрізняються високим вмістом води. Однак кофеїн зневоднює, і, в кінцевому рахунку, вам захочеться пити ще більше. Сюди ж слід віднести і колу, що містить кофеїн.

Алкоголь: хоча коктейль з мартіні або сангрії може здатися освіжаючим, але це водночас найсильніший сечогінний засіб. Часті походи в туалет виснажують запаси вологи в твоєму організмі, і саме тому вранці ти можеш прокинутися з головним болем.

Джерело: versal-online.com.ua

 

 

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here